Rekrytointiprosessi
Rekrytointi
Rekrytointimme perustuu tarkkaan mietittyyn suorahakuprosessiin
Rekrytointiprosessin eri vaiheita
-
Suorahaun rekrytointiprosessin ensimmäinen vaihe sisältää tutustumisen asiakkaan toimintaan, nykytilaan ja tulevaisuuteen sekä sekä tehtävään liittyvien vaatimusten tarkentamisen
Varsinkin IT-alalla on tärkeää saada tietoa päivittäisestä tekemisestä sekä muista työntekijälle tärkeistä asioista.
-
Kun työn vaatimukset on tunnistettu, luodaan työnkuvaus. Asiakirjassa kuvataan roolin edellyttämät työtehtävät, pätevyys ja kokemus. Tämä sisältää myös tietoa yrityksestä ja organisaatiossa työskentelyn eduista. Tehtävänkuvaa käytetään houkuttelemaan potentiaalisia ehdokkaita ja antamaan heille selkeä käsitys työn sisällöstä. Samalla kerrytetään pitkä lista (long list) roolikuvausta vastaavista ehdokkaista.
-
Tämä voidaan tehdä eri menetelmin, kuten puhelimitse, sähköpostitse tai LinkedInin kautta. Tavoitteena on kontaktoida joukko päteviä ehdokkaita, jotka täyttävät työn vaatimukset ja sopivat hyvin yrityskulttuuriin. Näissä kontaktoinneissa on tarkoitus saada ehdokas kiinnostumaan tehtävästä, sekä jatkamaan haastatteluun.
Ehdokkaiden haastattelu
Seulontaprosessiin kuuluu haastattelun kautta osaamisen tarkistaminen ja varmistaminen. Haastattelun tavoitteena on sekä saada ehdokas kiinnostumaan entisestään ja samalla saada parempi käsitys hakijan pätevyydestä, kokemuksesta ja taidoista.
-
Rekrytointikonsultti esittelee asiakkaille parhaimmat ehdokkaat, tyypillisesti 2-5 henkilöä, jotka soveltuvat parhaiten tehtävään. Tämän jälkeen konsultti koordinoi haastatteluajat ja pitää huolen, että kaikki osapuolet ovat ajan tasalla etenemisen jatkosta.
-
Asiakas haastattelee ehdokkaat, yhden tai useamman kerran. Ehdokkaista asiakas valitsee viimeiset loppusuoralle.
-
Loppuvaiheen ehdokkaille pidetään tekninen vuoropuhelu, jonka avulla saadaan syvällisempää tietoa ehdokkaan osaamisesta. Tällaiseen keskusteluun osallistuu rekrytointiyrityksen tekninen konsultti, joka arvioi ehdokkaan kykyjä teknisestä näkökulmasta.
-
Haastatteluprosessin päätyttyä työnantaja tai rekrytointitoimisto tarkistaa parhaiden ehdokkaiden suositukset. Tämä edellyttää yhteydenottoa aikaisempiin työnantajiin, esimiehiin tai työtovereihin saadakseen palautetta ehdokkaan työmoraalista, suorituskyvystä ja pätevyydestä.
-
Suorahaun viimeinen vaihe on työtarjouksen tekeminen. Työnantaja esittää työtarjouksen ehdokkaalle, joka hänen mielestään sopii parhaiten työtehtävään.
-
Ehdokkaan hyväksyessä työtarjouksen ja aloittaessaan uuden tehtävänsä, rekrytointikonsultti tarkistaa vielä 3:n kuukauden jälkeen sekä asiakkaalta ja ehdokkaalta, että molemmat ovat tyytyväisiä ja molempien osapuolten odotuksen täyttyneen.